65 lat tradycji

Pieczywo Spółdzielni Piekarsko – Ciastkarskiej  jest wypiekane już od ponad 65 lat. W tym czasie firma stała się doskonale znana i ceniona na rynku warszawskim.

Z małej warszawskiej piekarni, która powstała w latach 1947-50 przeobraziliśmy się w znaczącego obecnie producenta pieczywa. Stało się to dzięki dużemu zaangażowaniu naszych piekarzy, technologów i innych pracowników czynnie tworzących nowe receptury i szukających najlepszych rozwiązań produktowych.

Historia Spółdzielni Piekarsko – Ciastkarskiej w Warszawie oparta jest na ciągłym rozwoju i zaangażowaniu wielu wyjątkowych ludzi.  To dzięki ich inicjatywom, uporowi i przedsiębiorczości uruchamiane i modernizowane były początkowo małe piekarnie. Pierwsza powstała na Grochowie, kolejne przy ulicy Lubelskiej oraz Belwederskiej. Szybki rozwój umożliwiał uruchamianie kolejnych i tak powstały duże  piekarnie:  „Łowicka", „Warszawianka", „Żoliborska", „Żerań".

Sprawne działania sprawiły, iż w 1988 roku wyodrębniona została  Spółdzielnia – Spółdzielnia Piekarsko Ciastkarska w Warszawie.

Obecnie Spółdzielnia poza pielęgnowaniem sprawdzonych receptur realizuje udane inwestycje w zakresie ciągłego unowocześniania technologii i linii produkcyjnych. Nieustannie też trwają prace nad wprowadzaniem nowych produktów.

Dzięki umiejętności łączenia wypracowanych receptur, wiedzy i zaangażowaniu naszych pracowników z nowoczesnymi technologiami w pełni wykorzystujemy duży potencjał produkcyjny, który sprawia, że codziennie wypiekamy tysiące produktów piekarskich i ciastkarskich.