Jakość

Nasze produkty wyróżniają się wysoką jakością, która jest efektem połączenia wieloletniego doświadczenia i szacunku do piekarskiej tradycji.  Wszystkie wyroby produkujemy na bazie starannie opracowanych receptur i wyselekcjonowanych surowców od sprawdzonych dostawców.

Dbamy o nasze zakłady piekarskie - posiadamy bardzo nowoczesne linie produkcyjne, stale poszukujemy lepszych rozwiązań technologicznych i wprowadzamy innowacyjne produkty. Kilkuetapowy system kontroli procesu produkcji jest gwarancją wypieku wyrobów o najwyższych standardach jakościowych.

Realizujemy Politykę Jakości, która gwarantuje zadowolenie Klientów oraz zapewnia Spółdzielni skuteczne funkcjonowanie i trwałą pozycję na rynku.

 

W piekarniach wdrożone są nowoczesne systemy zapewniające bezpieczeństwo produkowanej żywności: GHP – Dobra Praktyka Higieniczna, GMP – Dobra Praktyka Produkcyjna, system HACCP - system Analizy Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny. Rozumiejąc potrzebę ciągłego doskonalenia nasza firma wprowadziła również w zakładach produkcyjnych system zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodny z normą ISO 22000:2005.

 

Wysoką jakość wypieków osiągamy również dzięki pasji naszych pracowników i ich zaangażowaniu na każdym etapie powstawania produktów. Wyjątkową jakość wyrobów Spółdzielni Piekarsko – Ciastkarskiej i potwierdzają licznie przyznawane certyfikaty i wyróżnienia. Z wielką dumą informujemy, że nasz chleb Starosty z grupy pieczywa Staropolska Tradycja otrzymał Certyfikat Dobry Produkt w kategorii produkt wysokiej jakości.