O SPC

Spółdzielnia Piekarsko – Ciastkarska w Warszawie to ponad 65 lat tradycji wypieku wyrobów piekarskich o najwyższej jakości i doskonałym smaku. Produkty wypiekamy  z pasją i dbałością o najwyższą jakość.

Nowoczesne zarządzanie produkcją umiejętnie łączymy z tradycyjnymi metodami produkcji i unikalnymi recepturami, opracowanymi przez naszych specjalistów. Spółdzielnię tworzy zespół doświadczonych piekarzy, otwartych na zmiany i nieustannie opracowujących nowe wypieki.

Obecnie nasza gama produktów to chleby pszenno-żytnie, jak np. uwielbiany przez konsumentów chleb baltonowski oraz chleby żytnie dodatkowo wzbogacane ziarnami np. słonecznika, siemienia lnianego czy sezamu.  W ofercie mamy różnorodne bułki,  począwszy od tradycyjnej pszennej kajzerki po wyborną grahamkę czy inne z ziarnami. Miłośnicy słodkości też znajdą coś dla siebie, bo pieczemy doskonałe drożdżówki oraz pyszne ciasta i torty.

Wszystkie nasze produkty tworzymy według starannie opracowanych receptur a każdy użyty składnik i jego proporcje mają ogromny wpływ na smak naszych wypieków.

Jako największy producent  pieczywa dbamy o to, aby nasze wypieki były przygotowywane wyłącznie ze składników najwyższej jakości.

Pieczywo SPC można kupić w naszych sklepach firmowych, a także w wielu sklepach na terenie Warszawy.