Staropolska tradycja

Staropolska Tradycja to pieczywo produkowane tradycyjną, wielofazową metodą fermentacji. Tajemnicą smaku tych wypieków jest sposób przygotowania ciasta. Jego odpowiednie ukwaszenie następuje w wyniku kilku faz procesu fermentacyjnego. 
Ciasto jest ręcznie wkładane do foremek, pozostawiane do wyrośnięcia i wypiekane w piecach wrzutowych. Wszystkie propozycje z tej linii charakteryzują się wyrazistym smakiem i doskonałym aromatem.

Chleb żytni 100%

Chleb żytni 100%

gramatura: 0.40 kg

rodzaj pieczywa: żytnie

NA NATURALNYM ZAKWASIE

Chleb żytni z żurawiną

Chleb żytni z żurawiną

gramatura: 0,40 kg

NA NATURALNYM ZAKWASIE!

Chleb żytni z siemieniem

Chleb żytni z siemieniem

gramatura: 0.40 kg

rodzaj pieczywa: żytnie

NA NATURALNYM ZAKWASIE

Chleb żytni z kaszą gryczaną i cebulą

Chleb żytni z kaszą gryczaną i cebulą

gramatura: 0.4 kg

rodzaj pieczywa: żytnio-pszenne

NA NATURALNYM ZAKWASIE

Chleb Hetmański

Chleb Hetmański

gramatura: 1 kg

rodzaj pieczywa: żytnio-pszenny

Chleb Razowy Wiejski

Chleb Razowy Wiejski

gramatura: 1,2 kg

rodzaj pieczywa: żytni

Chleb Zapiecek

Chleb Zapiecek

gramatura: 0.80 kg

rodzaj pieczywa: żytni

Chleb Starosty ze słonecznikiem

Chleb Starosty ze słonecznikiem

gramatura: 0.90 kg

rodzaj pieczywa: żytni 

 

Chleb z jagodami goji

Chleb z jagodami goji

gramatura: 1 kg

rodzaj pieczywa: żytni 

 

NA NATURALNYM ZAKWASIE