BEZ konserwantów

TYLKO naturalne składniki

Opis:

Chleb o niskim IG stworzyliśmy z myślą o coraz większej liczbie osób przywiązujących wagę do racjonalnego odżywiania.

Chleb o niskim IG jest źródłem łatwo przyswajalnego białka roślinnego oraz ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego.
Kompozycja ziaren: nasiona słonecznika, siemię lniane, pestki dyni oraz płatki owsiane, nadają naszemu wypiekowi wyjątkowy smak i aromat.

Chleb ten szczególnie polecamy diabetykom, ale również wszystkim dbającym o zdrowie i smukłą sylwetkę.

Indeks glikemiczny (IG) to wskaźnik, który informuje o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu, wzrasta poziom cukru we krwi.
Produkty, które podnoszą poziom cukru we krwi powoli i nieznacznie, oznaczane są w skali IG wartościami < 55. Nasz chleb posiada IG 43,4.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

   wartość energetyczna –  1353kJ/ 322 kcal

   tłuszcz – 9,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,7 g;

   węglowodany – 41 g, w tym cukry – 1,8 g;

   błonnik – 6,1 g;

   białko – 15 g;

   sól – 1,4 g.

Walor wyrobu:

WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA. ŹRÓDŁO BIAŁKA. IG 43,4