Opis:
Chleb pszenny, produkowanym na drożdżach, z dodatkiem orzechów włoskich, żurawiny suszonej słodzonej.
Ciasto sporządzą się na rozczynie. Przygotowanie i całkowity proces fermentacji ciasta trwa około 48 godzin. Dzięki takiemu powolnemu dojrzewaniu ciasta chleb nabiera wyjątkowego smaku i aromatu. Miękisz jest wilgotny, a skórka jest chrupiąca.
Chleb odznacza się wysoką jakością, apetycznym wyglądem i walorami smakowymi.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
wartość energetyczna – 1162 kJ/ 276 kcal
tłuszcz – 6,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g;
węglowodany – 45 g, w tym cukry – 3,3 g;
błonnik – 2,5 g;
białko – 8,8 g;
sól – 1,4 g.
Walor wyrobu:
WYJĄTKOWY AROMAT I SMAK, BEZ KONSERWANTÓW