BEZ konserwantów

Opis:

Chleb pszenny, produkowanym na drożdżach, z dodatkiem orzechów włoskich, żurawiny suszonej słodzonej.

Ciasto sporządzą się na rozczynie. Przygotowanie i całkowity proces fermentacji ciasta trwa około 48 godzin. Dzięki takiemu powolnemu dojrzewaniu ciasta chleb nabiera wyjątkowego smaku i aromatu. Miękisz jest wilgotny, a skórka jest chrupiąca.
Chleb odznacza się wysoką jakością, apetycznym wyglądem i walorami smakowymi.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

   wartość energetyczna –  1162 kJ/ 276 kcal

   tłuszcz – 6,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g;

   węglowodany – 45 g, w tym cukry – 3,3 g;

   błonnik – 2,5 g;

   białko – 8,8 g;

   sól – 1,4 g.

Walor wyrobu:

WYJĄTKOWY AROMAT I SMAK, BEZ KONSERWANTÓW