BEZ konserwantów

Opis:

Chleb pszenno-żytni, produkowanym na drożdżach, z dodatkiem suszonych pomidorów, oliwek.
Ciasto sporządzą się na rozczynie. Przygotowanie i całkowity proces fermentacji ciasta trwa około 48 godzin. Dzięki takiemu powolnemu dojrzewaniu ciasta chleb nabiera wyjątkowego smaku i aromatu. Miękisz jest wilgotny, a skórka jest chrupiąca. Chleb odznacza się wysoką jakością, apetycznym wyglądem i walorami smakowymi.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

   wartość energetyczna –  1095 kJ/ 260 kcal

   tłuszcz – 5,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g;

   węglowodany – 42 g, w tym cukry – 1,5 g;

   błonnik – 2,8 g;

   białko – 8,0 g;

   sól – 2,1 g.

Walor wyrobu:

WYJĄTKOWY SMAK I AROMAT, BEZ KONSERWANTÓW