Opis:
Chleb pszenno-żytni, produkowanym na drożdżach, z dodatkiem suszonych pomidorów, oliwek.
Ciasto sporządzą się na rozczynie. Przygotowanie i całkowity proces fermentacji ciasta trwa około 48 godzin. Dzięki takiemu powolnemu dojrzewaniu ciasta chleb nabiera wyjątkowego smaku i aromatu. Miękisz jest wilgotny, a skórka jest chrupiąca. Chleb odznacza się wysoką jakością, apetycznym wyglądem i walorami smakowymi.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
wartość energetyczna – 1095 kJ/ 260 kcal
tłuszcz – 5,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g;
węglowodany – 42 g, w tym cukry – 1,5 g;
błonnik – 2,8 g;
białko – 8,0 g;
sól – 2,1 g.
Walor wyrobu:
WYJĄTKOWY SMAK I AROMAT, BEZ KONSERWANTÓW