bułka orkiszowo-owsiana 0,10kg

TYLKO naturalne składniki

Opis:

Bułka orkiszowo-owsiana produkowana jest z mąki pszennej typ 500 i mąki orkiszowej typ 630, z dodatkiem parzonych ziaren orkiszu, ukwaszonych ziaren owsa i płatków owsianych.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

   wartość energetyczna –  1152 kJ/ 272 kcal

   tłuszcz – 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g;

   węglowodany – 55 g, w tym cukry – 0,6 g;

   błonnik – 2,7 g;

   białko – 9,2 g;

   sól – 1,7 g.

Walor wyrobu:

WYPIEKANA Z MĄKI ORKISZOWEJ.

Orkisz to pradawna odmiana pszenicy, która charakteryzuje się wyższą niż pszenica zawartością białka, błonnika pokarmowego, składników mineralnych oraz witamin. Orkisz jest wartościowszym zbożem z uwagi na wysoką koncentrację składników odżywczych, jak również swoje walory smakowe. Mąka orkiszowa nadaje pieczywu delikatny, słodki, lekko orzechowy smak.