Pieczemy dla Was od 75 lat!

Codziennie już od 75 lat tworzymy dla Ciebie przepyszne i chrupiące pieczywo. Wyroby z naszych piekarń powstają z najwyższą starannością na bazie sprawdzonych przepisów oraz, co najważniejsze, z wysokiej jakości surowców. W taki sposób pielęgnujemy tradycję, która jest jednym z filarów naszej spółdzielni.

Cenimy Twoje potrzeby

W piekarniach SPC odnajdziesz swoje ulubione tradycyjne wypieki, a także zupełnie nowe produkty oraz niespotykane i atrakcyjne kompozycje smaków – wszystko stworzone z pasją i ogromnym zaangażowaniem piekarzy. Nasze wypieki powstają ze starannej kompozycji mąki pszennej i żytniej, nie brakuje też pieczywa wzbogaconego dodatkiem ziaren. Szczególnym uznaniem przez osoby dbające o zdrową dietą cieszą się chleby żytnie, na naturalnym zakwasie. Dla wszystkich tych, którzy mają różne ograniczenia dietetyczne, oferujemy pieczywo produkowane bez mleka, bez jaj czy nawet bez mąki. W naszej ofercie nie zabraknie również produktów dla łasuchów – przygotowujemy dla nich pyszne drożdżówki, chałki, smakowite ciasta i duży wybór ciasteczek.

Najwyższa jakość w SPC

Spółdzielnia Piekarsko-Ciastkarska w Warszawie opiera się na czterech podstawowych filarach, które są kluczowe na każdym etapie produkcji pieczywa, są to:

I Jakość – na wszystkich etapach produkcji zgodnie z obowiązującymi standardami europejskimi tj. HACCP, GHP oraz GMP;
II Tradycja – którą tworzymy 75 lat;
III Serce – z którym nasi piekarze wypiekają każdy bochenek;
IV Nowoczesne technologie – z poszanowaniem dla tradycji i gwarantujące bezpieczeństwo i jakość produkcji.

Dążąc do ciągłego rozwoju i doskonalenia systemów zapewnienia jakości, od wielu lat spełniamy w Zakładzie Piekarskim Krakowiaków i Zakładzie Piekarskim Żerań – Lubelska wymogi międzynarodowej normy ISO 22000:2018 dotyczącej zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności.

Spółdzielnia Piekarsko-Ciastkarska w Warszawie informuje, na podstawie oświadczeń otrzymanych od dostawców, że mąka wykorzystywana do produkcji wszystkich naszych wyrobów jest otrzymywana z ziarna pochodzącego z Polski.

Pieczemy z sercem i pomagamy – Odpowiedzialność społeczna biznesu

Aktywnie uczestniczymy w życiu społecznym i staramy się wspierać potrzebujących. Z naszymi partnerami handlowymi ustalamy jasne zasady i ich przestrzegamy. Prowadzimy działania w zakresie promocji zdrowego stylu życia. Wspieramy inicjatywy społeczne i charytatywne – dążymy do zapewnienia wsparcia tym, którzy wymagają szczególnej opieki.

Spółdzielnia od wielu lat wspiera swoimi produktami Caritas Polska, Towarzystwo Przyjaciół Dzieci, Młodzieżowe Ośrodki Wychowawcze i Hospicja.

Prowadzimy uczciwą politykę personalną – zapewniamy stabilne miejsca pracy i rozwoju dla ponad 800 pracowników.

Deklaracja rezygnacji ze sprzedaży jaj z chowu klatkowego

W trosce o los zwierząt hodowlanych Spółdzielnia Piekarsko-Ciastkarska w Warszawie, deklaruje chęć wycofania z własnej oferty jaj z chowu klatkowego do roku 2025.