Bułka wyprodukowana z mąki pszennej z dodatkiem kiełków pszenicy oraz ziaren orkiszu. Na wierzchu posypana płatkami gruczanymi i jaglanymi oraz sezamem i siemieniem lnianym.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
wartość energetyczna – 1105 kJ/ 261 kcal
tłuszcz – 2,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g;
węglowodany – 50 g, w tym cukry – 1,0 g;
błonnik – 3,0 g;
białko – 8,8 g;
sól – 1,8 g.
Walor wyrobu:
TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI, BEZ KONSERWANTÓW
WYPIEKANA Z MĄKI ORKISZOWEJ.
Orkisz to pradawna odmiana pszenicy, która charakteryzuje się wyższą niż pszenica zawartością białka, błonnika pokarmowego, składników mineralnych oraz witamin. Orkisz jest wartościowszym zbożem z uwagi na wysoką koncentrację składników odżywczych, jak również swoje walory smakowe. Mąka orkiszowa nadaje pieczywu delikatny, słodki, lekko orzechowy smak.