[vc_row][vc_column width="1/2"][vc_single_image image="12105" img_size="full" alignment="center" onclick="zoom" css_animation="slideInLeft" title="bułka z kiełkami pszenicy i orkiszem 0,065 kg"][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space height="140px"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="9143" alignment="center" css_animation="slideInLeft"][vc_column_text css_animation="slideInLeft"]
BEZ konserwantów
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="9144" alignment="center" css_animation="slideInLeft"][vc_column_text css_animation="slideInLeft"]
TYLKO naturalne składniki
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text css_animation="slideInRight"]
Opis:
Bułka wyprodukowana z mąki pszennej z dodatkiem kiełków pszenicy oraz ziaren orkiszu. Na wierzchu posypana płatkami gruczanymi i jaglanymi oraz sezamem i siemieniem lnianym.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
wartość energetyczna – 1105 kJ/ 261 kcal
tłuszcz – 2,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g;
węglowodany – 50 g, w tym cukry – 1,0 g;
błonnik – 3,0 g;
białko – 8,8 g;
sól – 1,8 g.
Walor wyrobu:
TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI, BEZ KONSERWANTÓW
WYPIEKANA Z MĄKI ORKISZOWEJ.
Orkisz to pradawna odmiana pszenicy, która charakteryzuje się wyższą niż pszenica zawartością białka, błonnika pokarmowego, składników mineralnych oraz witamin. Orkisz jest wartościowszym zbożem z uwagi na wysoką koncentrację składników odżywczych, jak również swoje walory smakowe. Mąka orkiszowa nadaje pieczywu delikatny, słodki, lekko orzechowy smak.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Czytaj więcej