Bułka orkiszowa, produkowana z mąki pszennej typ 500 i mąki orkiszowej typ 630, wzbogacona dodatkiem nasion słonecznika.
Orkisz to pradawna odmiana pszenicy, która charakteryzuje się wyższą niż pszenica zawartością białka, błonnika pokarmowego, składników mineralnych oraz witamin. Orkisz jest wartościowszym zbożem z uwagi na wysoką koncentrację składników odżywczych, jak również swoje walory smakowe. Mąka orkiszowa nadaje pieczywu delikatny, słodki, lekko orzechowy smak.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
wartość energetyczna – 1161 kJ/ 271 kcal
tłuszcz – 2,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g;
węglowodany – 52 g, w tym cukry – 1,0 g;
błonnik – 3,3 g;
białko – 9,4 g;
sól – 1,4 g.
Walor wyrobu:
Wypiekana z mąki orkiszowej
Z dodatkiem nasion słonecznika
Produkowana metodą Cool Rising
Źródło błonnika pokarmowego
Wyjątkowy smak i aromat
Przegląd prywatności
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Ściśle niezbędne ciasteczka
Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.
Analityczne
Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.
Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!