chleb wieloziarnisty IG 0,30 kg

BEZ konserwantów

TYLKO naturalne składniki

Opis:

Chleb mieszany pszenno – żytni, o niskim indeksie glikemicznym, z dodatkiem ziaren słonecznika, siemienia lnianego i pestek dyni.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

   wartość energetyczna –  1264 kJ/ 301 kcal

   tłuszcz – 8,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,3 g;

   węglowodany – 40 g, w tym cukry – 1,9 g;

   błonnik – 5,1 g;

   białko – 12,0 g;

   sól – 1,1 g.

Informacje dodatkowe:

Indeks glikemiczny – to wartość, która określa tempo wzrastania poziomu cukru we krwi po spożyciu posiłku – im niższy indeks tym wolniejszy proces uwalniania się cukrów do krwioobiegu

Kompozycja ziaren (słonecznik, siemię lniane, pestki dyni) zapewnia wysoką zawartość błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę jelit, przyspieszając metabolizm. Zapobiega to odkładaniu się tkanki tłuszczowej.

Chleb jest źródłem łatwo przyswajalnego białka roślinnego. Dzięki stopniowemu uwalnianiu się węglowodanów do organizmu równomiernie pozyskiwana jest energia – bez niekorzystnych skoków i spadków.

Zapewnia uczucie sytości na dłużej.

Odpowiedni dla osób chorujących na cukrzycę oraz osób dbających o zdrową dietę i smukłą sylwetkę.