Chleb mieszany pszenno – żytni, o niskim indeksie glikemicznym, z dodatkiem ziaren słonecznika, siemienia lnianego i pestek dyni.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
wartość energetyczna – 1264 kJ/ 301 kcal
tłuszcz – 8,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,3 g;
węglowodany – 40 g, w tym cukry – 1,9 g;
błonnik – 5,1 g;
białko – 12,0 g;
sól – 1,1 g.
Informacje dodatkowe:
Indeks glikemiczny – to wartość, która określa tempo wzrastania poziomu cukru we krwi po spożyciu posiłku – im niższy indeks tym wolniejszy proces uwalniania się cukrów do krwioobiegu
Kompozycja ziaren (słonecznik, siemię lniane, pestki dyni) zapewnia wysoką zawartość błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę jelit, przyspieszając metabolizm. Zapobiega to odkładaniu się tkanki tłuszczowej.
Chleb jest źródłem łatwo przyswajalnego białka roślinnego. Dzięki stopniowemu uwalnianiu się węglowodanów do organizmu równomiernie pozyskiwana jest energia – bez niekorzystnych skoków i spadków.
Zapewnia uczucie sytości na dłużej.
Odpowiedni dla osób chorujących na cukrzycę oraz osób dbających o zdrową dietę i smukłą sylwetkę.
Przegląd prywatności
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Ściśle niezbędne ciasteczka
Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.
Analityczne
Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.
Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!