JAJKA ZAPIEKANE W BUŁCE

Jajka zapiekane w bułce

Składniki na 4 porcje:

  • 4 bułki wieloziarniste SPC
  • 4 plastry szynki
  • 4 łyżki tartego sera mozzarella
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 4 jajka
  • Po łyżce posiekanego szczypiorku lub oregano
  • Sól oraz pieprz

Przygotowanie:

  1. Z bułek odetnij wierzchy i odłóż na bok. Ostrożnie usuń miąższ z bułek zostawiając 0,5 cm brzeg. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół.
  2. Do każdej bułki włóż po plasterku szynki, następnie wsyp po 1 łyżce sera mozzarella i dodaj po 3 połówki pomidorków.
  3. Do każdej bułki ostrożnie wbij po 1 jajku. Posyp posiekanymi ziołami, solą oraz pieprzem.
  4. Bułki umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut, aż jajko się zetnie. Na ostatnie 5 minut dodaj do bułek wierzchy.

Smacznego Warszawo!