Kanapka kajzerka z pastą z zielonego groszku – przepis WEGAŃSKI

Kanapka kajzerka z pastą z zielonego groszku – przepis WEGAŃSKI

Składniki do przygotowania kanapki:

  • Kajzerki SPC
  • Pesto z zielonego groszku
  • Pieczarki
  • Papryka

Składniki i sposób przygotowania pesto:

  • Zielony groszek, czosnek, bazylia, sok z cytryny, olej lniany

Zagotuj szklankę zielonego groszku. Następnie odcedź i dodaj łyżkę oleju lnianego, ząbek czosnku oraz bazylię. Zmiksuj i dopraw solą oraz pieprzem. Przepis jest bardzo prosty i szybki do wykonania.

Przygotowanie kanapki:

  1. Przekrój KAJZERKĘ SPC, posmaruj pesto, połóż pokrojone surowe pieczarki oraz świeżą paprykę.
    Przykryj drugą połówką bułki.

Ta kanapka to idealna propozycja dla osób na diecie wegańskiej oraz dbających o zdrowe odżywianie, bo w przepisie są same wartościowe składniki.

Smacznego Warszawo!