Kanapka kajzerka z pastą z zielonego groszku – przepis WEGAŃSKI
Kanapka kajzerka z pastą z zielonego groszku – przepis WEGAŃSKI
Składniki do przygotowania kanapki:
- Kajzerki SPC
- Pesto z zielonego groszku
- Pieczarki
- Papryka
Składniki i sposób przygotowania pesto:
- Zielony groszek, czosnek, bazylia, sok z cytryny, olej lniany
Zagotuj szklankę zielonego groszku. Następnie odcedź i dodaj łyżkę oleju lnianego, ząbek czosnku oraz bazylię. Zmiksuj i dopraw solą oraz pieprzem. Przepis jest bardzo prosty i szybki do wykonania.
Przygotowanie kanapki:
- Przekrój KAJZERKĘ SPC, posmaruj pesto, połóż pokrojone surowe pieczarki oraz świeżą paprykę.
Przykryj drugą połówką bułki.
Ta kanapka to idealna propozycja dla osób na diecie wegańskiej oraz dbających o zdrowe odżywianie, bo w przepisie są same wartościowe składniki.