Kanapka kajzerka z domową wędliną i żurawiną

Kanapka kajzerka z domową wędliną i żurawiną

Składniki do przygotowania kanapki:

  • Kajzerki SPC
  • Domowy, gotowany filet z indyka
  • Ser camembert
  • Konfitura z żurawiny
  • Sałata roszponka
  • Masło

Sposób przygotowania wędliny:

Domowa wędlina to zdecydowanie zdrowsza i smaczniejsza propozycja na przygotowanie kanapki. My wybraliśmy indyk, bo jest delikatny i przygotowany według naszego przepisu jest naprawdę pyszny. Jeśli wolisz inny rodzaj mięsa, możesz go przygotować również w ten sam sposób. Rozwiązanie naprawdę bardzo proste a wędlinka wychodzi doskonała. Najlepiej przygotować ją dzień wcześniej, będzie łatwiej się kroić i smak będzie głębszy.

  • Filet z indyka
  • Przyprawy: papryka słodka, czosnek niedźwiedzi, ziarenka pieprzu, sól

 

Filet z indyka średniej wielkości wrzuć do gotującej wody. Dodaj przyprawy w proporcjach w zasadzie dowolnych. My daliśmy dużo papryki słodkiej. Gotuj maksymalnie 30 minut. Po tym czasie zostaw jeszcze na 5 -10 minut w wodzie. Następnie wyjmij, poczekaj aż ostygnie. Włóż do lodówki. Rano wędlina gotowa!

Przekrój KAJZERKĘ SPC, posmaruj masłem, połóż roszponkę, dodaj plasterki indyka, ser i żurawinę. Przykryj drugą połówką bułki.

Ta kanapka to idealna propozycja dla dzieci do szkoły jak również dla Ciebie do pracy.

Smacznego Warszawo!