Kanapka kajzerka z domową wędliną i żurawiną
Kanapka kajzerka z domową wędliną i żurawiną
Składniki do przygotowania kanapki:
- Kajzerki SPC
- Domowy, gotowany filet z indyka
- Ser camembert
- Konfitura z żurawiny
- Sałata roszponka
- Masło
Sposób przygotowania wędliny:
Domowa wędlina to zdecydowanie zdrowsza i smaczniejsza propozycja na przygotowanie kanapki. My wybraliśmy indyk, bo jest delikatny i przygotowany według naszego przepisu jest naprawdę pyszny. Jeśli wolisz inny rodzaj mięsa, możesz go przygotować również w ten sam sposób. Rozwiązanie naprawdę bardzo proste a wędlinka wychodzi doskonała. Najlepiej przygotować ją dzień wcześniej, będzie łatwiej się kroić i smak będzie głębszy.
- Filet z indyka
- Przyprawy: papryka słodka, czosnek niedźwiedzi, ziarenka pieprzu, sól
Filet z indyka średniej wielkości wrzuć do gotującej wody. Dodaj przyprawy w proporcjach w zasadzie dowolnych. My daliśmy dużo papryki słodkiej. Gotuj maksymalnie 30 minut. Po tym czasie zostaw jeszcze na 5 -10 minut w wodzie. Następnie wyjmij, poczekaj aż ostygnie. Włóż do lodówki. Rano wędlina gotowa!
Przekrój KAJZERKĘ SPC, posmaruj masłem, połóż roszponkę, dodaj plasterki indyka, ser i żurawinę. Przykryj drugą połówką bułki.
Ta kanapka to idealna propozycja dla dzieci do szkoły jak również dla Ciebie do pracy.